(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Bezlepkový kynutý knedlík
Potřebné ingredience
480-500gr mouky Jizerka 2 lžičky soli 300ml mléka 4 lžíce oleje 2 vejce 1lžička cukru 4 lžíce burisonů nebo BL chleba 1 balíček sušeného bezl. droždí
Postup přípravy
Suroviny jsem nechala zpracovat v pekárně, ale nenechala kynout.
Po hnětení těsto vyndám na hodně pomoučněný vál a zpracovávám těsto tak dlouho,dokud nejde vytvořit knedlík, prostě přisypávám mouku,dokud se to nelepí :-).
Nechám kynout cca půl hodiny. Vařím v páře,taky cca půl hodiny jeden.
Z tohoto množství jsou dvě velké šišky knedlíků. Chutnají parádně, rozdíl od lepkových je minimální. Jen příprava je delší než klasické lekové knedlíky.
Po hnětení těsto vyndám na hodně pomoučněný vál a zpracovávám těsto tak dlouho,dokud nejde vytvořit knedlík, prostě přisypávám mouku,dokud se to nelepí :-).
Nechám kynout cca půl hodiny. Vařím v páře,taky cca půl hodiny jeden.
Z tohoto množství jsou dvě velké šišky knedlíků. Chutnají parádně, rozdíl od lepkových je minimální. Jen příprava je delší než klasické lekové knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ANKA100
(upraveno)
5. 7. 2014, 5:29
Dobrý den,mohla bych se zeptat jak dlouho byste vařila ten knedlík ve vodě?
vajnarka
(upraveno)
6. 7. 2014, 20:04
@ANKA100
ve vodě jsem ho zkoušela vařit poprvé a naposledy ....je hodně rozmočený a nejde ani otočit,rozpadá se...i když po vyndání z vody,když vyschl,byl parádní....vařila jsem cca 20 minut,jako normální knedlík...